Gimnazistai – tarptautinėje darbo ir poilsio stovykloje

2024-10-11_spec

Rugsėjo 28 — spalio 4 dienomis 32 Kelmės rajono mokyklų mokiniai, iš jų ir 12 Jono Graičiūno gimnazijos I-III klasių mokinių ir jų mokytojai Raimonda Andriuškienė, Reda Sakalauskienė bei gimnazijos direktorius Rimas Bielskis, vyko į XII tarptautinę darbo ir poilsio stovyklą Bad Salzungen mieste, Vokietijos Federacinėje Respublikoje. Į stovyklą taip pat atvyko mokiniai iš Lenkijos, Čekijos, Vengrijos bei Indonezijos.

Stovyklos dalyviams buvo surengtos įdomios edukacinės ekskursijos ir programos: buvo susipažinta su Bad Salzungen miestu, organizuota išvyka į Vartburgo pilį, apsilankyta Merkers druskų kasyklose, Ertfurto mieste bei amerikiečių karinėje bazėje Point Alpha. Buchenvaldo koncentracijos stovykloje pagerbtas čia kalėjusių ir žuvusių žmonių atminimas. Mokiniai taip pat žiūrėjo edukacinį filmą „Kas lieka amžinai“, kuriame buvo kalbama apie Holokaustą, jo pasekmes, žmonių atsiminimus bei istorijos žinojimo svarbą.

Šių ekskursijų metu mokiniai galėjo plačiau susipažinti su Vokietijos istorija viduramžiais, Antro pasaulinio karo metu ir po jo, pasigrožėti architektūra, pamatyti, kaip kasama druska. Viena diena buvo skirta darbui tarptautinėse grupėse, o pinigai buvo skirti ekskursijoms. Laisvalaikiu stovyklos dalyviai galėjo dalyvauti tinklinio varžybose, eiti į miestą ar baseiną, žaisti stalo žaidimus, dalyvauti diskotekose, bendrauti su kitų šalių mokiniais. Paskutinę dieną visų šalių delegacijos turėjo pristatyti savo paruoštas kultūrines programas, o po jo vyko atsisveikinimo vakarėlis. Mokinių kelionę į tarptautinę stovyklą finansavo Kelmės rajono savivaldybė.

Ugnė Jagminaitė