Daug kalbų – viena Europa!

2024-09-27_spec

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena. Europos Tarybos iniciatyva ši diena minima nuo 2001 metų, kurie buvo paskelbti Europos kalbų metais. Pagrindinis šios dienos tikslas – skatinti visuomenę, ypač mokinius, domėtis įvairiomis užsienio kalbomis, jų mokytis. Daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, todėl neatsitiktinai šiemet šios dienos šūkis yra „Daug kalbų – viena Europa!“

Ši diena buvo paminėta ir Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje. Gimnazijos TV transliavo informaciją ir įdomius faktus apie Europos kalbas, anglų kalbos mokytoja Rasa Rimidytė-Liekienė parengė stendą. Užsienio kalbų pamokų metu mokytojos Rasa Rimidytė-Liekienė, Ineta Leščiauskienė, Asta Bilienė, Raimonda Andriuškienė ir Genė Macaitienė organizavo Europos informacijos centro parengtą protmūšį. Laimėtojų komandos buvo apdovanotos įvairiomis LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos dovanėlėmis.

Šios dienos protmūšiai buvo įdomūs ir nuotaikingi, o mokiniai džiaugėsi laimėję prizų ir įgiję naujų žinių. Europos kalbų dieną prisiminėme užsienio kalbų svarbą. Jų mokėjimas praverčia tiek keliaujant, tiek pačioje Lietuvoje ar mokantis, dirbant užsienio valstybės – kalbos atveria duris į pasaulį!

Rasa Rimidytė-Liekienė,
anglų kalbos mokytoja metodininkė