Edukacija prie Dubysos

2024-06-18_spec

Gražią birželio dieną Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo netradicinėje integruotoje chemijos ir geografijos pamokoje, kuri vyko gamtoje. Baidarėmis Dubysos upe plaukta iš Pabariukių kaimo į Zakeliškių malūno stovyklavietę – įveiktas 15 kilometrų atstumas.

Pusiaukelėje sustota šalia motokroso trasos. Ten gimnazistai, susiskirstę į grupes, atliko geografijos užduotis: žemėlapyje pažymėjo kelionės startą ir finišą, aprašė skirtingas sąvokas, susijusias su upe, išmatavo azimutą bei maršruto atstumą pagal mastelį. Atplaukę į stovyklavietę, mokiniai turėjo padaryti kitas, chemijos, užduotis: ištirti Dubysos upės vandenį ir pakrantės dirvožemį. Atlikę vandens tyrimą, gimnazistai nustatė silpnai bazinę vandens terpę – tai džiuginantis rezultatas! Paimti dirvožemio mėginiai bus ištirti gimnazijos Gamtos mokslų laboratorijoje.

Ši išvyka leido išbandyti ne tik savo fizines jėgas, valią, bet ir loginį mąstymą bei kantrybę, sudarė sąlygas pritaikyti praktikoje pamokose įgytas žinias. Nors rankas nuo irklavimo ir skaudėjo, tačiau tai nesutrukdė džiaugtis smagia edukacija ir įvertinti įdomią, prasmingą patirtį. Edukaciją gimnazistams organizavo mokytojai Jurgita Jafimovienė ir Eugenijus Jafimovas, jiems talkino Raimonda Andriuškienė, Vaida Karabienė, Asta Pleikienė, Rasa Gabšytė, socialinė pedagogė Jolanta Meškauskienė ir informacijos centro vadovė Loreta Šuklienė.

 Viltė Bimbaitė