Gimnazistės sėkmė respublikinėje olimpiadoje

2024-05-27_2_spec

Gegužės 17 dieną Vilniuje Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centre ir Vilniaus statybininkų rengimo centre vyko Lietuvos mokinių technologijų olimpiada „Kūrybos virusas – 2024“. Olimpiada organizuota pagal technologijų, taikomųjų technologijų, inžinerinių technologijų pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas (mitybos, mitybos ir turizmo, tekstilės, tekstilės ir aprangos, konstrukcinių medžiagų, technologijų ir dizaino, taikomojo meno, amatų ir dizaino veiklos grupėse). Dalyviai į grupes buvo suskirstyti ir pagal klases: 7-8, 9-10 (I-II gimnazijos klasės) ir III-IV gimnazijos klasės.

Šiais metais Kelmės rajono mokinių technologijų olimpiados rajoniniame etape laimėjusi I vietą mitybos grupėje Lietuvos mokinių technologijų olimpiadoje dalyvavo Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos IIIb klasės mokinė Žemyna Buitvydaitė. Vykstant į šalies olimpiados etapą mokiniams reikėjo atsivežti namų darbą ir jį eksponuoti. Žemyna paruošė saldų patiekalą – aviečių ir špinatų plokštainį.

Olimpiados metu vyresniųjų grupės dalyviai iš duotų produktų pagal gautą užduotį „Karštas patiekalas“ turėjo per tris valandas pagaminti produktą, vėliau apie užbaigto darbo idėją ir įgyvendinimo technologijas papasakoti vertinimo komisijai, kuri vertino dalyvių kūrybines praktines užduotis, jų atlikimo eigą ir pristatymą. Žemyna gamino ir pristatė žuvies patiekalą.

Puikiai įveikusi komisijos numatytas užduotis ir įvykdžiusi reikalavimus Mitybos ir turizmo veiklos grupėje Žemyna apdovanota Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos I laipsnio diplomu ir medaliu. Mokinę ruošė Lijana Vaičiulytė, technologijų mokytoja metodininkė.

Lijana Vaičiulytė,
technologijų mokytoja metodininkė