Pasidalijimas patirtimi Tytuvėnų gimnazijoje

Balandžio 4 dieną dalis projekte Erasmus+ „CRUSH“ dalyvaujančių mokinių vyko į Tytuvėnų gimnaziją, kur mokyklos mokiniams ir mokytojoms pasakojo apie įvairias projekto veiklas užsienyje bei Lietuvoje.

Tyt_1

Projekto koordinatorė Kelmės J. Graičiūno gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Snieguolė Zavadskienė pirmiausia auditorijai pristatė projekto temą – konfliktų, kylančių mokykloje sprendimas ir valdymas. Tada apie projekto veiklas skirtingose šalyse pasakojome mes, mokiniai. Projekto dalyviai, vykę į Portugaliją, pristatė praėjusių metų savaitės veiklas, kurių metu nagrinėjo konfliktus, kylančius dėl migracijos. Jie taip pat parodė linksmą bei jaukų filmuką apie kelionę, pasidalino dar neišblėsusiais įspūdžiais. Mokiniai, vykę į Italiją, pristatė veiklų, skirtų konfliktų darbovietėse nagrinėjimui, rezultatus. Ispanijos komanda parodė savo kelionės filmukus ir papasakojo apie savaitės, kurios metu nagrinėjo lyčių skirtumų temą, veiklas. Taip pat Tytuvėnų gimnazijos mokiniams bei mokytojams pasakojome ir apie projekto užsiėmimus Lietuvoje konfliktų internete tema.

                                                                                               Tyt_2

Šiuo vizitu norėjome įkvėpti Tytuvėnų gimnazijoje dirbančius mokytojus bei besimokančius gimnazistus nebijoti ir drąsiai dalyvauti tokiuose projektuose, kurie yra išties puiki galimybė, pirmiausia, plėsti akiratį, bendrauti, mokytis anglų kalbos ir, be abejo, keliauti.

Ugnė Paulauskaitė

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *